Page content

Grafiek Technische Analyse van de AEX

Grafiek Technische Analyse van de AEX

Technische Analyse maakt gebruik van de Koersgeschiedenis om Verwachtingen voor de Toekomst te kunnen beschrijven.

Technische Analyse maakt gebruik van Indicatoren, dit zijn statistische berekeningen van de Koersgeschiedenis om uitspraken te doen over de te verwachten toekomst. Deze benadering kent een grote mate van Waarschijnlijkheid, maar gaat in mijn ogen ook gepaard met een even zo grote mate van Onzekerheid.

Ik heb aan die onzekerheid een eind gemaakt door een innovatie op de technische analyse te ontwikkelen, zodat we de winstgevende pieken en dalen kunnen duiden, zie de VR€€M Methode.

Het is uit mijn research gebleken dat analisten, die zich bezig houden met technische analyse, de indicatoren verkeerd gebruiken. Niet de afzonderlijke indicatoren hebben een functie, maar de combinatie van een drietal, achtereenvolgens in de berekeningen opgenomen.

Dit is de essentie van VR€€M.

Die 3 indicatoren hebben elk ook nog eens in totaal 6 verschillende parameters, waardoor er honderden combinaties mogelijk zijn. Niet gek dat ik er meer dan 15 jaar over heb gedaan de juiste combinaties voor de verschillende timeframes (lange-, middellange- en korte termijn) proefondervindelijk vast te stellen.

Het mooie van de VR€€M-grafiek is dat pieken en dalen al eerder zijn gevormd, zodat we de koersgrafiek terug in de tijd kunnen verschuiven en corresponderende pieken en dalen overeenkomen met de koersgrafiek. De huidige VR€€M-grafiek krijgt pas in de toekomst betekenis. Zo kent VR€€M toekomstige winstgevende pieken en dalen en hoeven we ons niet bezig te houden met de hedendaagse technische analyse.

Op deze pagina vindt u een Grafiek Technische Analyse van de koersbewegingen van de AEX Index, die is ingegeven door een aantal grootheden uit onze geschiedenis op het gebied van koersgrafiekanalyse en wiskunde.

Het zijn Ralph Nelson Elliot en Fibonacci.

Elliot Wave Principe

Onderstaande Grafiek laat het Elliot Wave Principe zien, toegepast op de grafiek van de AEX-Index vanaf het ontstaan in 1983. De grafiek kent een logaritmische schaal. Ingebed in de grafiek ziet u dat ik inzoom om het laatste stuk.

Uit de tellingen van de Golven blijkt dat we in 2009 zijn gestart aan de huidige stijgende trend die moet eindigen boven het record in 2000 om de tweede impulsgolf golf III af te ronden die in 1991 startte. Maar gezien het tempo waarin dit gebeurt, kon dat wel eens heel lang gaan duren. Het is in ieder geval een goed teken voor alle lange termijn beleggers onder u, want het duizend punten niveau is reëel.
technische analyse

Fibonacci

In deze Grafiek Technische Analyse gaan we verder met Fibonacci. De blauwe lijnen in beide grafieken zijn de Fibonacci Retracement Niveaus van de laatste stijgende trend van 1993 tot 2000, de grijs genummerde Elliot Wave 2 tot 3. Het geeft steun/ en weerstandsniveau´s aan.

Eigen Inzichten

Ik heb gezien dat er een netwerk van steun/ en weerstandsniveau´s zijn, waarbinnen de koersen zich bewegen. De hellinghoeken van de stijgende en dalende lijnen zijn identiek. Onderstaande grafiek laat dit zien en is het laatste item in de Grafiek Technische Uitleg. Ook hier staan de Fibonacci Retracement Niveaus ingetekend met de blauwe lijnen.

grafiek-technische-analyse

Comment Section

0 reacties op “Grafiek Technische Analyse van de AEX

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.