Page content

Wim de Jonge , Kwantitatief Research Analist en Ontwikkelaar van VR€€M

wim-de-jongeHallo, mijn naam is Wim en U leest alles over VR€€M in het Research Rapport ‘WAT IS DE HOLY GRAIL VAN BELEGGEN’, te verkrijgen via de ‘Testversie’-knop in het menu.

Maar nu eerst even informatie over mijzelf, geboren als Willem(Wim de Jonge), vernoemd naar mijn opa, onder een goed gesternte in 1959 uit Drentse ouders. Dat jaar werden echte kerels geboren en hoefden niet in militaire dienst om gedrild te worden ….. nee, we waren het al haha…..vrijstelling voor lichting-59.

Een onbezorgde jeugd gehad in Assen-Oost, in een straat waar 4 politieagenten woonden. Mijn vader was er één van en de hoofdcommissaris woonde tegenover ons. Een veiligere omgeving kon ik mij dus niet wensen. Een buurt ook waar veel muziek werd gemaakt. Zo woonde Harry ‘Cuby’ Muskee een straat verderop. De Sound of Imker, voor Assenaren beter bekend van de gitarist/stadstypetje Robert ‘Tokkel’ Imker, oefende veel in een bedrijfsloods van de firma Homan aan het eind van onze straat. Bij de spoorwegovergang aan het andere einde runden de ouders van Herman Brood een hotel, waar Herman ook regelmatig op de piano speelde.

buurjongens-van-wim-de-jonge-in-assen-oost

Klik en Bekijk het FB-filmpje over mijn Oude Muzikale Buurjongens uit de ’60-er Jaren

In onderstaande Video introduceer ik mijzelf en vertel ik over het ontstaan van VR€€M.

 

OPLEIDING EN WERK

Na mijn opleiding heb ik zo’n 20 jaar gewerkt voor de Rijksuniversiteit Groningen als medisch research analist. Een fijne tijd, waar ik werkte voor de afdeling Endocrinologie en heb mijn steentje bijgedragen aan veel promotieonderzoeken. De grootste groep mensen met een stofwisselingsziekte zijn diabetici en daarvoor hebben wij bijgedragen aan de ontwikkeling van de insulinepomp en glucosesensor

De laatste jaren heb ik mij geheel geconcentreerd op de realisatie van het V.R.M. Model en mij in leven gehouden met allerlei baantjes. Gezien mijn leeftijd kon ik nergens meer als medisch research analist employ vinden, ik was kennelijk te duur, wat een gemiste kans!

 

SUCCESSEN  IN  DE  SPORT

In mijn vrije tijd racete ik op motoren, samen met mijn broer Jan, die later mijn monteur en toeverlaat werd (op de teamfoto in het midden).

Na 10 jaar motorsport een volle prijzenkast en Nationaal Kampioen 500 cc in 1987 en 1989, in 1988 tweede. We reden toen een aantal internationale wedstrijden en races voor het Europees Kampioenschap. Door deze resultaten kreeg ik in 1990 een Wild Card voor de TT in de 250 cc op het ‘heilige’ asfalt van mijn woonplaats. Niet voor niets heeft het Circuit van Drenthe de internationale bijnaam ‘De Kathedraal van de Motorsport’. 2 maanden voor de TT brak ik een ruggewervel, weg TT-start, einde motorsport! Ik was zo dicht bij het maximaal haalbare in de motorsport, een GP-start.

De motorsport heeft mij een huis gekost, maar ik heb er geen centje spijt van…..de tijd van mijn leven gehad…..eruit gehaald wat er in zat , dankzij de steun van mijn familie en vrienden.

Het Vermogens Rendement Motor Model krijgt zo een extra dimensie.

wegraceteamfoto-met-wim-de-jongewim-de-jonge-in-actie

SUCCES  IN  HET  WERK

Ook ik ben in contact gekomen met het aandelenmetier toen die beruchte ‘campinghausse’ zich in de zomer van 1997 voltrok. De koersen gingen alleen maar noordwaarts. Het geld van een belastingteruggaaf investeerde ik toen in opties en een paar maanden later had ik zo’n honderdduizend gulden verdiend op de beurs. HAD, want toen kwam de Hong Kong crisis en deze jongen had totaal geen verstand van beleggen…..WEG GELD , LEGE TON !

Maar het was wel een eyeopener : “Wat een potentie” of in mijn termen gesproken “Wat een pk’s…..wat gebeurt hier” !!  Research Analist als ik ben, wekte dat direct mijn nieuwsgierigheid. Een eigenschap van mij om niet bang te zijn buiten de lijntjes te kleuren en grensverleggend bezig te zijn, kwam mij goed van pas. Ik wilde absoluut weten hoe een beurskoers tot stand komt en ben begonnen aan de zwaarste endurance race uit mijn hele carriëre.

Veel beleggingssites heb ik toen bezocht en allerlei handelssytemen bestudeerd. Niets werkte voor langere tijd en wat vooral opviel was de brij aan informatie die over je uitgestort wordt. Enorm veel getalletjes en grafieken waar je door de bomen het bos niet meer ziet. De ene guru wist het niet beter dan de ander. Zelfs Gorilla Jacko deed het beter op de beurs.

Niemand kon mij verder helpen en het resultaat was nog steeds 0,0 – noppes – nada !

Een aantal jaren heb ik in een vicieuze cirkel rondgeraced. Het leek wel een echt maar saai circuit en uiteindelijk crashte ik. Er zijn momenten in een mensenleven dat je toch moet toegeven dat je niet alles alleen kunt in dit aardse bestaan. Je ontwikkelt een bepaalde blindheid en hebt absoluut feedback nodig, dus ik besloot toen hulp te zoeken bij mijn toenmalig leidinggevende uit de R.U.G. tijd, Dr. W.J.Sluiter, statisticus pur-sang.

Ik mag mij gelukkig prijzen met zijn behulpzaamheid en zo heb ik het stof afgeschud en ben weer op de motor geklommen. Mijn onbetaalbare dank gaat dus uit naar hem, hij die met helder inzicht in allerlei processen hulpeloze coureurtjes als ik de juiste pitsignalen weet te geven.

Ik wist dat dit mijn laatste wedstrijd zou worden en dat ik met bloed zweet en tranen de finish zou halen. De sport heeft mij gevormd, waarin ik had geleerd door te zetten, nooit op te geven, alles te focussen op één doel, er is geen andere optie dan te winnen.

Hoewel de finishvlag nog niet is gezwaaid en er nog veel werk te verzetten is, heeft mijn drive om door te dringen tot de Holy Grail van Beleggen geresulteerd in het innovatieve V.R.M. Model. Ik beschouw deze vinding als de volgende stap in de evolutie van beleggingsanalyses en die van de technische analyse in het bijzonder. VR€€M geeft ons geruime tijd vooruit precies aan wanneer een aandeel te kopen en, net zo belangrijk, weer te verkopen om de zekere winst te incasseren voordat de koers weer gaat dalen.

U kunt nu al profiteren van de resultaten uit het verleden die voor u een zekere toekomst garandeert. Een eclatante overwinning voor het kamp der kwantitatief analisten t.o.v. de kwalitatief analisten.

 

Groet en Succes, simpel de VR€€M-signalen opvolgen, meer is ’t niet!

Anno 2017

Wim de Jonge

VR€€M is een gedeponeerde merknaam en een product van

De Jonge Vermogens Rendement Motor

K.v.K. nr. 56969635 , Rijnstraat 73 , 9406 SC Assen , +31 592 357 702

 

PS  –  het Research Rapport ‘Wat is de Holy Grail van Beleggen’ geeft u nieuwe inzichten over het functioneren van de Beurs (= de markt voor aandelen). Het is GEEN casino, maar hoe de Natuurwetten van de Psychologie van Beleggers zijn werk doet :  High Tech Science en Krachtig als een Tornado.

 

naar boven