Page content

Hefboomwerking van een CFD

Hefboomwerking van een CFD

De Hefboomwerking van een CFD is zijn kracht

Een CFD is een vrij nieuw beleggingstool, dat nog niet bij alle beleggers bekend is, zeker niet bij de beginnende belegger. Een product dat beslist aandacht verdient, omdat het enkele goede eigenschappen heeft. De belangrijkste kenmerk is de hefboomwerking van een CFD. Deze hefboom zorgt ervoor dat je meer aandelen kunt kopen dan wanneer je belegt zonder hefboom. Dit betekent dat je met een kleine inleg een relatief groot rendement kunt behalen. [wlm_firstname], simpel gezegd kun je veel geld verdienen met een kleine inleg.

De voordelen van beleggen met een hefboom

hefboomwerkingHet grote voordeel van een CFD is dat jouw rendement wordt berekend over de positie nadat de hefboom is ingetreden. Het rendement kan dus zeer hard oplopen en je kunt rendementen behalen waar je normaal gesproken maanden over doet met hetzelfde geïnvesteerde geld. Je hebt dus vele malen meer slagkracht met dezelfde hoeveelheid inzet.

Het nadelige effect van hefboomwerking

Door de hefboomwerking van de CFD kan de winst hard oplopen. Je zult begrijpen dat het tegenovergestelde ook kan gebeuren en dat in dat geval jouw verlies ook erg hard kan oplopen.

Maar niet getreurt, VR€€M behoedt je voor dergelijke ongelukken, want VR€€M weet immers wanneer er in de toekomst een significant omslagpunt in de koersgrafiek zal zijn. Als VR€€M heeft gezegd voor aandeel X, ga Long tot tijdstip Y, dan is dat in 95 % van de gevallen inderdaad het geval. Dit maakt de VR€€M-methode zo uniek.

Dat neemt niet weg dat de beurs op enig moment tussentijdse scherpe pieken en dalen kan vertonen door de ‘waan van de dag’, bijv. door onverwachte gebeurtenissen die normaliter door VR€€M zijn uitgefilterd.
Ook is de VR€€M-signalering niet 100 % accuraat, in die 5 % van de gevallen dus.

Vanwege het nadelige effect van CFD ’s is het noodzaak NOOIT je volle vermogen in Plus500 te investeren in een positie. Ik adviseer je daarom om altijd minimaal de helft van je beschikbaar vermogen achter de hand te houden om het negatieve effect van hefboomwerking het hoofd te kunnen bieden, anders wordt je positie rücksichtlos door de software van Plus500 afgesloten en loop je onnodige schade op.

Dus discipline is vereist of je wilt tussentijds willen bijstorten, als je tenminste op tijd bent dat te doen. Ik wil je hier geen angst aanpraten, maar wil je er wel uit eigen ervaring voor waarschuwen dat die situaties zich voor gaan doen, zeker als je net bent gestart met een kleine bedrag.

In de volgende les van de cursus ‘Beleggen voor Beginners’ leer je ‘Hoe kan ik winst maken met een CFD‘.

De vorige les was : ‘Beleggerstermen’

naar boven